Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się znowu grać?

RexioManTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że było i jest tych tematów jak "ludziów" na świecie, ale i tak wolę zapytać, a więc tak jak w temacie. Opłaca się grać? Grałem w NosTale bardzo dawno i chciałem się spytać, czy dużo się zmieniło, czy ludzie są spoko, czy to dzieci? No i w ogóle atmosfera.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Aktualnie jest zbyt duży nacisk na nosmarket, no ale jak by nie patrzeć- ciągle jakieś nowości.

Wprowadzili wyzwania tygodnia i jest ciekawie- zagraj.

Dzieci zawsze były, są i będą.

Żeby wiedzieć czy opłaca się grać, trzeba przede wszystkim samemu to sprawdzić.

Opublikowano

No to spoko, jako, że ostatnio nie mam w co grać to zagram w NT i sorrka za dobule temat, kliknąłem wyślij i pokazał się błąd no to za drugim razem już było ok, a powstały dwa tematy.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Dodam od siebie, że gry są tworzone przede wszystkim dla dzieci, bo to łatwi klienci.

Zmian było dużo i ciągle będą, jednak pamiętaj, że to GameForge.

Nie spytałeś się o to, ale dużo ludzi się o to pyta - Avalon zawsze był najlepszym serwer. Dużo ludzi może Ci pomóc i masz duży wybór w NosBazarze.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie opłaca się.

Ale jak już bardzo chcesz do tylko na Avalonie(dużo graczy).

Gra upada.. przykre ale prawdziwe.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Myślę, że jeżeli już chcesz zacząć grać, to nie samemu.

Jak już wszyscy wspomnieli jest bardzo duży nacisk na NosMarket i pieniądze, rzadko kto Ci pomaga w CP i tak dalej..

Załatw sobie jakąś rodzinkę albo znajomych, żeby Ci pomagali albo graliście razem.

Nostale podupada coraz bardziej, nie ze względu na grę lub fabułę, ale na atmosferę czasami się to nudzi i ciężko wrócić ;D

k4L2ZMS.png

Opublikowano

a mnie się tam nie nudzi Nostale ;)

rajdy sp, lod, glaca, dobra famka z miłą atmosferą, eventy,dropienie, expienie, nupki na nd.

w żadną grę nie gra mi się przyjemnie jak w Nostale, a według mnie ta gra nie uzależnia.

poza dziećmi gra również młodzież jak i osoby dorosłe więc nie wciskajcie, że jest aż tak źle.

napisał to 95+ z s2 ;] pozdrawiam

Opublikowano

To  juz od Ciebie zależy czy warto, pograj chwile zobacz jak jest i zdecyduj, moim zdaniem temat jest wyjasniony

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Jasne, że się opłaca.Woj albo łuk w ramiona i jest dobrze ^^ 

Mi się opłaca bo tu mam dużo przyjaciół,kolegów,znajomych, dużo do expienia,PvP,LoD codzienne,Arena talentów,Rajdy,Glaca,Dropienie...no wszystko praktycznie bym w tej grze robił :) 

Polecam xD

Opublikowano

Sam sobie zadaje to pytanie czy warto ponieważ długo już nie grałem w coś tak bardzo umilającego czas. Naprawdę jeśli dołączysz do dobrej rodziny (bo taką nazwę noszą tutaj gildie) to spędzisz wiele godzin na bajecznych rozmowach i poznasz wielu wspaniałych ludzi. Gra ma dość dobre community, ale chamscy ludzie i oszuści zawsze się znajdą. Osobiście polecam, i ostrzegam żeby się nie zrazić po kilku godzinach gdyż end-game jest ciekawy a samo wbijanie poziomów jest wyzwaniem. Chociaż pewnie to wiesz jeżeli grałeś dawno, dawno temu... Ostatnio jest łatwiej przez LoD czy większy exp z misji w akcie 1. Jeśli możesz to odpisz czy zacząłeś czy też nie :>

Opublikowano

Nie ma sensu wracać, chyba, że wydasz od razu na ND, są dzieci lod i ND, chamstwo, można kupić Goldy w NM. Nie polecam wracać ta gra się zrobiła taka P2W....

Opublikowano

Ja wróciłem do gry i po tygodniu znowu skończyłem , atmosfera jest okropna . To że gra jest P2Win to jest GameFail przecież .

Opublikowano

Nie oplaca sie w ta gre grc jak w 4Story i inne od GameForge.. Ta firma psuje kazda poprostu gre..
Kiedys w nostale jak gralem z 1,5 roku temu, nie bylo tak nacisku na nos market.. Ale jesli niechcesz godzinami szukac itemu, ktory chcesz to rozwiazanie: Nos Market..

Ja bym polecal zaczac na jakims privie przypomniec sobie gre, potem przywrocic klimat nostale starego i sprobowac zagrac na globalnym bez nos marketu ( jak kto woli )

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

@Up

Jeszcze nie istnieje priv do nostale chyba że chodzi ci o serwer Kuby ale on jeszcze nie jest skończony i nie wiadomo kiedy wejdzie.

Elsworda nie zniszczyło bo da się wybić bez Wydawania pieniedzy.

@Topic

Nie opłaca się grać. Ostatnio zagrałem wbiłem 40lvl i co chwile spotykałem 30lvl z sp +9 a czasami +13

Opublikowano

szczerze mowiac sprobowalem w ta gre zagrac i nie widze nic specialnego, moglby mi ktos opisac lub zachecic co jest w tej grze fajnego ? bo jak narazie patrze na ta gre ze strony dziecinnej :P 

Opublikowano

Stary nikt nie każe wam kupywac nic z nosmala. Dobrze mozesz zarobić na piórach itd. Panikę siejecie straszna. Dzieci NM powiadasz ciekawe co bys zrobił jakby ich nie było i nie kupiłbys nawet głupiego zwija do sp wtedy bys prosił zeby były dzieci nosmala. Pieprzysz głupoty ze az mi sie nie chce tego czytać. Każda gra ma wyloty i upadki a nostale nie jest syfem jak metin i jest 10 x bardziej rozbudowane. Wiec jak osiągnęłes 30 poziom i ci sie grac odechcialo to twoja sprawa to nie gra dla słabych ludzi. Jak ci sie nie podoba to idź na privy metin 2 ale nie wprowadzanie go w blad. Opłaca sie grac jesli juz ta gre wybrałeś. Ale polecam ci wojownika na początek chociaz kazdy mowi o luczniku. Woj Op ;) mam nadzieje ze pomoglem. Aha i teraz patrz mowisz ze grales na początku koedys nie dało sie sprzedawać itemow z nm wiec ciesz sie teraz ze taka opcja jest a nie marudzisz.

Opublikowano

Wrocilem po roku do nostale, mialem problemy z komputerem, wtedy to gralo sie i gralo bez przerwy, no wiec tak wrocilem i odrazu trafilem na jakas fam a w niej 2 spoko gosci, fam sie niestety rozpadla ale jeden z bylej fam postanowil zalozyc wlasna. Bardzo przyjemnie sie gra, to ze mają sp + 15 czy +13 i ze to wlasnie was odpycha od gry , to swiadczy tylko o waszym charakterze, bo ci co maja te sp+15,zazwyczaj mozna z nimi fajnie pogadac. Na to wychodzi ze duzo jest jakis zazdrosnikow ktorzy mowia, ten ma to sp+15 to pewnie jakis noob i dziecko, pojde na forum i napisze post ze nie oplaca sie grac bo maja sp+13/15. Gram juz zaledwie 3 dni, a juz poznalem bardzo duzo spoko graczy, wedlug mnie warto wrocic, moze nie jest jak rok temu, ale znajdzie sie 1 czy dwie osoby ktore ci w czyms pomogą. A co do nosmarketu to nie wydalem nawet grosza na co kolwiek z niego, gram tak jakby go nie bylo i jest bardzo dobrze, jak dla mnie jest tak samo jak rok temu z nosmarketem poniewaz nigdy nie zwracam na niego uwagi.

Szukasz kogoś kto wykona grafikę, logo do drużyny esportowej? 

Napisz do mnie postaram się wykonać prace jak najlepiej.

Aktualnie nie mam czasu na wykonywanie grafik.

Opublikowano

No i wlasnie o tym mowie to ze jest NM to nie znaczy ze kazdy musi tam kase wlewac chociaz bez tych co wlewaja gra by nie miala sensu. ja mam teraz problemy z kompem ale jak juz kupie nowy dysk to mozna razem pograć. Pomogę ci jak bedziesz miał w czymś problem. Chyba nawet obecnie nie mam fam wiec jak cos moge ciebie podbić na LOD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...